Colonial Brookwood Village

The renovation of Brookwood Village, a two-level 1970’s shopping center with department store anchors at each end, has visually turned the inward–focused mall outward with a “Main Street” frontage. The landscape architect worked with architects HKW Associates to create the new pedestrian–friendly approach.

Previously, the mall presented only massively-scaled parking decks to the adjacent Shades Creek Parkway. A new 2-lane public street has new storefronts on the mall side and restaurants on the outside overlooking Shades Creek. The street alignment is angled at each end to create a sense of enclosure. Wide, tree lined sidewalks with attractive street furnishings make the new approach appealing to both pedestrians and motorists. A fountain plaza placed opposite the new conservatory-like entrance to the mall anchors the space and provides outdoor dining space for adjoining restaurants.

   

 
   
Academic CampusCorporate DesignLand PlanningUrban DesignResidentialRetailParks

home | firm profile | projects | people | news | contact us

Connect with Nimrod Long & Associates on Facebook   Connect with Nimrod Long & Associates on Instagram

Land Planners | Landscape Architects | Urban Designers
880 Montclair Road, Suite 235, Birmingham, Alabama 35213, Phone: 205/323-6072
© Copyright 2017 Nimrod Long and Associates. All Rights Reserved.